ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

table-tennis-g3a18d4b90_1280

Το πρώτο αθλητικό τμήμα που ιδρύθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρα στην Αθήνα, ήταν το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Και ήταν λογικό αφού για τη λειτουργία του χρειαζόταν ένα τραπέζι με δύο ρακέτες σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο που εξαρχής υπήρχε στην πρώτη έδρα του συλλόγου μας στο κτίριο της Πιπίνου στο Παγκράτι. Μετά τη μετεγκατάσταση του Συλλόγου στο Παλαιό Φάληρο, η αίθουσα της νέας έδρας ήταν υπεραρκετή για την τοποθέτηση τριών τραπεζιών για την κάλυψη των προπονητικών αναγκών του τμήματος. Από αυτόν τον χώρο που στη συνέχεια κατέστη ανεπαρκής λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του τμήματος, αναδείχθηκαν πολλοί πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο η πολυτέλεια και η άνεση που γνώρισε το τμήμα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις έφτασε στο αποκορύφωμα τους στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο όπου το 2004 μεταφέρθηκε η προπονητική και αγωνιστική έδρα του Α.Σ. Πέρα. Στις υπερσύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν ταυτόχρονα οκτώ τουλάχιστον τραπέζια, με αίθουσα ενδυνάμωσης στη διάθεση των αθλητών και όλες τις παροχές που χρειάζεται ένας αθλητής για να προπονηθεί και να διακριθεί σε ένα άθλημα. Οι υπεύθυνοι του πινγκ-πονγκ απολαμβάνουν την άνεση για εκπλήρωση κάθε αναπτυξιακού στόχου.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ:

aκαδημια παιδιων
ακαδημια ενηλικων
αγωνιστικο παιδιων

 

ανδρικο

Αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ

Αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία

1
Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών με 2 φορές εντυπωσιακό σερί 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων και αήττητο.
1
κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας για τους άνδρες
1
Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών
1
κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας για τις γυναίκες
1
φορές κατάκτηση όλων των τίτλων σε άνδρες και γυναίκες (πρωτάθλημα Α1, Κύπελλο Ελλάδας και Κύπελλο Αττικής)
Παράλληλα με τις επιτυχίες αυτές, ο Α.Σ. ΠΕΡΑ έχει στην κατοχή του πάμπολλα Κύπελλα Αττικής σε άνδρες και γυναίκες. Το Κύπελλο Αττικής είναι η τρίτη σημαντική διοργάνωση της Ομοσπονδίας. Από τις ακαδημίες του Συλλόγου μας έχουν αναδειχθεί πολλοί αθλητές, που έχουν πρωταγωνιστήσει σε Πανελλήνιους τίτλους όλων των κατηγοριών, σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές που στελεχώνουν τις αγωνιστικές μας ομάδες, συμμετέχουν και στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας. Κάθε ομάδα στη σύγχρονη εποχή του αθλητισμού, είναι σημαντικό να βρίσκει λύσεις να βγάζει, να αναπτύσσει και να καρπώνεται από την ανέλιξη των αθλητών της, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Η ακαδημία του Α.Σ. ΠΕΡΑ δέχεται αγόρια και κορίτσια από 5 ετών και άνω, τα οποία προπονούνται καθημερινά με σύγχρονες μεθόδους και με σχεδιασμό υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Σκοπός του Α.Σ. ΠΕΡΑ είναι η ολοκληρωμένηn αθλητική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την αγωνιστική εμπειρία που θα στελεχώσει τα αγωνιστικά του τμήματα.

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν στις καθημερινές προπονήσεις του tμήματος. Τα μαθήματα ξεκινάνε από τις βασικές τεχνικές των χτυπημάτων και εξειδικεύονται ανάλογα με τις ικανότητες του αθλητή. Η ταχύτητα των κινήσεων ακονίζει τα αντανακλαστικά, αυξάνει την οξυδέρκεια του αθλητή καθώς απαιτείται υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και δημιουργικότητα ώστε να ολοκληρωθούν εύστοχα οι πόντοι. Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τουρνουά αλλά και σε Πανελλήνια Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα και να συλλέγουν αγωνιστικές εμπειρίες πολύτιμες για την εξέλιξη τους.

Επικοινωνια

Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο

Μεγάλης του Γένους Σχολής 10, Άλιμος, Τ.Κ. 17456

Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:30 και 17:30-20:30

Τηλέφωνο: 210 9932702

Email: info@as-pera.gr

Scroll to Top